Sveriges mest älskade
cider sedan 1969
Historien började för över 50 år sedan då far och son Branmark for till England för att titta på fotboll. I England upptäckte de den ädla drycken cider och fick idén om att ta cidern till Sverige. Samma år 1969 började så tillverkningen av den första svenska cidern, en cider som kom att bli Sveriges mest älskade cider och är så än idag.
Vi gör vardagen till fest
Herrljunga Cider, för många en dryck som funnits med i generationer. 70-talisterna växte upp med cidern som serverades i finglas vid högtider och tillställningar. Numera dricks Herrljungas cider lika ofta till vardags som en törstsläckare i farten. Den gröna cidern är lika självklar som chipsen till mello eller sillen till midsommar. Kanske till och med något av det svenskaste vi har i dryckesväg, näst efter blåbärssoppa
Det finns inga genvägar
till den goda smaken
Att göra cider är inte svårt. Men att göra Sveriges mest älskade cider är ett hantverk som inte många kan. Det kräver kunnande och erfarenhet. Vi är ett familjeföretag i fjärde generationen. Och våra recept och smaker bygger på traditioner som sitter djupt rotade i platsen, företaget och människorna som arbetar här.
Det finns inga genvägar till den goda smaken. Vi använder alltid friskt vatten från egen källa och naturliga ingredienser. Det är så vi alltid gjort. Och det är därför våra produkter älskats i generationer.
Vad innebär äkta cider?
Cider är en mousserande dryck som har sitt ursprung från England. Man framställer cider av äpple eller päron genom att pressa frukten för att få ut juicen, som sedan fermenteras. Under jäsningen omvandlas sockret i juicen till alkohol, vilket ger cider sin karakteristiska smak.
Herrljunga Cider, benämns ofta som svensk cider, som skiljer sig från engelsk eller fransk cider som är betydligt torrare och kärvare. Svensk cider är sötare och finns ofta i flera smakvarianter. Originalet av svensk cider är Herrljunga Cider som 1969 var först att börja tillverka svensk cider. Än idag är Herrljunga Cider störts inom alkoholfri cider.